Focaccia

Focaccia må være det perfekte brødet til det meste. Uasnett om det er gryteretter, supper, indisk – ja, dette brødet passer til det meste. Og det kan varrieres til det uendelige. Trykk inn noen tomater, oliven, urter – ja, fantasien setter grenser. Selv liker jeg det veldig enkelt når det skal serveres som tilbehør.

Du trenger:

 • 50g gjær
 • 6dl vann
 • 1ts sukker
 • 1kg hvetemel
 • endel Olje
 • 1ts salt
 • Flaksalt
 • Rosmarin

Slik gjør du:

 1. Løs opp gjæren i lunket vann
 2. Tilsett sukker, 2dl olje, salt og melet. Elt deigen godt sammen. Den skal være ganske så løs, så pass på å ikke ha i for mye mel, selv om du syntes den er litt klissete!  Sett deigen til heving i ca 20 minutter.
 3. Hell deigen over i en kakeform, eller brødform. La den etterheve i ca 20 minutter.
 4. Bruker fingertuppene til å dytte på deigen, slik att den får små hull i seg.
 5. Ha over olje – ca 3ss, flaksalt og rosmarin
 6. Stek brødet på 200 grader i ca 20 minutter.

Legg igjen en kommentar