Potetkaker

Barnevennelig, Lunsj, Middag, potet

Potetkaker er noe av det beste jeg får servert! Jeg kjøper dem vanligvis ferdige i sverige, men så kom jeg over en oppskrift på hvordan man kunne lage dem selv – og tenkte jeg kunne prøve på det, med min egen lille vri på innholdet. Og det var enklere enn jeg hadde sett for meg. Det tar riktignok litt tid, men lager mann opp en god del så kan de fint fryses!

Porsjoner: ca 15 potetkaker  Tid: 50 minutter

Du trenger;

 • 1,5kg poteter
 • 1,5dl hvetemel
 • salt
 • 2 revet gulrøtter
 • 1 løk
 • Litt ingefær
 • Noen tørket urter
 • Olje

Slik gjør du:

 1. Skrell potetene og kok dem til dem er møre
 2. Mos så potetene, og tilsett gulrøtter, finhakket løk, ingefær, salt og urter.
 3. Varm stekepannen med en del olje i
 4. Form potetblandingen som små “karbonader” og stek dem i stekepannen.
 5. Snu dem når de har fått en god fin stekeskorpe

Du kan Varrierere fyllet i potetkakene til det uendelige, de er også veldig gode med sopp, eller så kan du gå for en mer spicy varriant og tilsette litt chili.

Som tilbehør hadde vi en grønn salat – dropp fetaosten for å gjøre retten helt vegansk!

Legg igjen en kommentar